sobota 22. prosince 2007

Zkurvený Vánoce

!Tak fajn, lehce se zamyslíme nad významenm Vánoc. K čemu vlastn jsou? Pečeme cukroví, zdobíme stromeček, dáváme si dárečky, jsme celá rodina spolu, máme pohodu, bývá veselo, koukáme se na pohádky... Jenže tohle všechno sou kecy... Cukroví sice pečeme ale je s tím víc starostí než radostí a stejně to cukroví nakonec nikdo nejí. Zdobíme stromeček, ale vždy se u toho zdobení pohádáme, protože jeden chce stromeček takový a druhý makový. Dáváme si dárečky, které stejně zkončí někde na polici. A k čemu se vlastně dávají dárky jenom takhle jednou do roka? Nebylo by hezčí jednou za čas své přátele nějakými dárečky potěšit? A ne to dělat z povinnosti, že jsou Vánoce. Jsme celá rodina spolu, ale pouze jeden jediný večer. Tak k čemu to ten večer je? Ani ne celý večer, pouhých několik hodin... To rodinu nestmelí. Máme pohodu, to teda... Žádná pohoda se nekoná... Všechny ty před tím vypsané vánoční činnosti zaručují, že žádná pohoda nebude. Bývá veselo... Příjde vám vesele když chytne vánoční stromeček nebo tátova košile? Je veselé když se jede se strejdou na pohotovost, protože spolkl kost? Nebo je snad veselý ten pvánoční úklid??? A to koukání na pohádky... Baví vás koukat se již po x-té na Mrazíka, Tři oříšky pro popelku, Pretty Women, 101 dalmatinů a další každovánoční pohádky? Mně teda NE!

Lépe řečeno, sečteno a podtrženo, jsem asi pesimista, ale Vánoce pro mě rozhodně nejsou svátky klidu, míru a především pohody. (Slogan předloňských Vánoc na naší Vánoční akademii)

Ale i přes to všechno Vám přeji veselé Vánoce, klidné prožití vánočních svátků, ještě veselejšího Silvestra, krásné vykročení do nového roku a stejně tak krásný i celý příští rok.

6 komentářů:

  1. Ahoj, dneska jsem náhodou heldal googlem heslo "Zkurvený Vánoce" a našel jsem tenhle super blog :-) Jsem totiž pěkně nasranej a vytočenej. A kdo za to může? No právě Vánoce. Úplně na 200% procent s Tebou souhlasím. Pohoda a klid - chachacha. Všichni jsou tak ve stresu a našponovaní i ty neklidnější povahy, mezi které patří členové mé rodiny (má přítelkyně). Celý rok se nepohádáme, ale na Vánoce je to téměř zaručené a letos to opět vyšlo!!! Jsem přesvedšenej, že já za to němůžu stejně jako ona, takže nevím jak to dopadne.

    OdpovědětVymazat
  2. Myslim, že o tom, jaké budou Vánoce si rozhoduje každej z nás sám. Pokud si je prostě užít nechce a chce v nich vidět jen zkurvený problémy tak budiž, ale jde to i jinak. Já měl třeba Vánoce nejvíc vypohodovaný. Žádnej spěch, honba za dárkama, žádnej stres, jen pohodička a kolem rodina. A jo, třeba sem zarytej optimista, ale něco na tom je, ať chcete bo ne.. :-P

    OdpovědětVymazat
  3. Zadal sem to samý co ty založil bych klub všichni vánoce nehorázně hrotěj stojí to za hovno parádní blog potěšil mě vvim že v tom nejsem sám Fábus

    OdpovědětVymazat
  4. taky jsem dal vyhledat pojem zkurvený vánoce a jsem rád , že to někdo prožvá stejně jako já zdravim všechny:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vidím, že nejsem sám, kdo si progůgloval sousloví "zkurvený vánoce"...Jak jsme si všichni podobní.....

    OdpovědětVymazat